Can't play utvideo with madVR 16.6.4

3 posters

Go down

Can't play utvideo with madVR 16.6.4 Empty Can't play utvideo with madVR 16.6.4

Post by Morku Tue Dec 14, 2021 6:57 pm

Hi,

when I try to play this file, I just get a black screen when I use Video-Renderer madVR.
Sample file: https://www.dropbox.com/s/xychghpanv7ka48/a.avi?dl=1

When I change to MPC Video Renderer or Enhanced Video Renderer (custom presenter) it plays fine.

I haven't worked a while with utvideo, so I can't tell at which version it broke, but in past it always worked fine with madVR.
I have chacked with another system and different GPU (NVIDIA/Intel), both same issue.

Can you please check?

EDIIT: Same with 16.6.5

Morku

Posts : 33
Join date : 2012-06-05

Back to top Go down

Can't play utvideo with madVR 16.6.4 Empty Re: Can't play utvideo with madVR 16.6.4

Post by Admin Tue Dec 14, 2021 8:01 pm

Do you have UtVideo Codec Suite installed? In that case the pack disables UtVideo in LAV Video Decoder and prefers the official decoder.

Your sample plays fine with UtVideo enabled in LAV Video Decoder.

Admin
Admin

Posts : 7461
Join date : 2011-06-17

https://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Can't play utvideo with madVR 16.6.4 Empty Re: Can't play utvideo with madVR 16.6.4

Post by Morku Tue Dec 14, 2021 8:07 pm

Yes, I have installed from here latest version: https://github.com/umezawatakeshi/utvideo/releases/download/utvideo-23.0.0/utvideo-23.0.0-win.zip (Install.bat)
Otherwise I couldn't export utvideo with VirtualDub.

To make sure, I have uninstalled and installed again. The issue remain.
As said, the issue appears only weith madVR for me. Other Video Renderer plays the file fine.

Morku

Posts : 33
Join date : 2012-06-05

Back to top Go down

Can't play utvideo with madVR 16.6.4 Empty Re: Can't play utvideo with madVR 16.6.4

Post by Admin Tue Dec 14, 2021 10:50 pm

Enable UtVideo on the Formats tab in the options of LAV Video Decoder.

It seems that madvr is not compatible with the official UtVideo DMO decoder. You can report madvr bugs here:
http://madvr.bugs.madshi.net/

Admin
Admin

Posts : 7461
Join date : 2011-06-17

https://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Can't play utvideo with madVR 16.6.4 Empty Re: Can't play utvideo with madVR 16.6.4

Post by Morku Tue Dec 14, 2021 11:26 pm

Enable UtVideo on Format tab does fix it, thank you.

I have randomly installed an old version of K-lite 16.1.0 (Fresh install). UtVideo is already enabled in LAV Video. When I install back 16.6.5 (Fresh), it's not. So yes, this is the reason.

Does reporting to madVR even make sense? I haven't seen updates of madVR for many years.

Thank you again for the great support Smile

Morku

Posts : 33
Join date : 2012-06-05

Back to top Go down

Can't play utvideo with madVR 16.6.4 Empty Re: Can't play utvideo with madVR 16.6.4

Post by berkkocaturk Wed Dec 15, 2021 5:01 am

I use the mpc hc in K-Lite_Codec_Pack_1665_Mega and video played like red green stuff fast paced is this how it is supposed to play like it runs on lav and madvr on my pc if that is the video

berkkocaturk

Posts : 16
Join date : 2021-11-20

Back to top Go down

Can't play utvideo with madVR 16.6.4 Empty Re: Can't play utvideo with madVR 16.6.4

Post by Admin Wed Dec 15, 2021 2:15 pm

Yes, this is just a 1 second test sample.

Admin
Admin

Posts : 7461
Join date : 2011-06-17

https://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Can't play utvideo with madVR 16.6.4 Empty Re: Can't play utvideo with madVR 16.6.4

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum