Subtitles are not rendered anymore once player is moved to other monitor

2 posters

Go down

Subtitles are not rendered anymore once player is moved to other monitor Empty Subtitles are not rendered anymore once player is moved to other monitor

Post by bosam Sun Dec 05, 2021 12:25 am

Hi,

I have freshly updated my version of K-Lite Mega from 16.5.3 to 16.6.2 and I have noticed a rather annoying issue:
I have 2 monitors and when I open a video with subtitles, they are displayed perfectly on the startup monitor but as soon as I drag the player onto the second monitor the subtitles are disappearing - when I switch the window back they are still here.

I am using the MPC Video Renderer and practically left the default settings from the K-Lite Mega installer.
I tried to go and enable the "Reinitialize D3D device when changing display" from the MPC Video Renderer display properties without success, it even made the video not rendering anymore once dragged on the other monitor.

I downgraded to 16.5.3 and it works perfectly again.

Here is my log:


Codec Tweak Tool | Log file | Generated at 2021-12-04 16:13:28

##### System Information #####

OS: Windows 10 Enterprise (10.00.19043) (x64)
CPU name: Intel(R) Core(TM) i9-9900K CPU @ 3.60GHz
CPU details: 3600 MHz | 16 core(s) | Family 6 Model 158 Stepping 13
Memory: 16320 MB
Screen size: 3440x1440 (32bits) (120Hz) (150%), 2304x1296 (32bits) (60Hz) (150%)
GPU: NVIDIA GeForce RTX 2080 SUPER
VendorID: 10de, DeviceID: 1e81
GPU memory: 8192 MB
GPU driver: nvldumdx.dll (Version 30.0.14.9613) (10-6-2021) (NV 496.13)
Audio device: NVIDIA High Definition Audio
VendorID: 10de, DeviceID: 0092
Audio driver: nvhda64v.sys (Version 1.3.38.92) (8-11-2021)

##### K-Lite Codec Pack #####

KLCP version: 16.5.3
KLCP type: mega

Speaker conf: 2.0

MPC renderer: MPC VR
MPC subs: ISR
MPC audio: Internal Audio Renderer
MPC decoder: h264=1 hevc=1 vp9=1 vc1=0 mpeg2=1

##### Decoder Settings #####

LAV Video:
H264=DXVA2CB HEVC=DXVA2CB VP9=DXVA2CB VC1=0 MPEG2=DXVA2CB MPEG4=1 WMV3=0

LAV Audio:
MP3=1 AC3=1 DTS=1 DTSHD=1 EAC3=1 TRUEHD=1 AAC=1 Vorbis=1 LPCM=1 WMA=0

##### DirectShow Filters (32-bit) #####

(A total of 63 filters, 0 shown, 63 hidden)

##### DirectShow Filters (64-bit) #####

(A total of 76 filters, 0 shown, 76 hidden)

##### ICM Class Manager (32-bit) #####

(A total of 2 filters, 0 shown, 2 hidden)

##### ICM Class Manager (64-bit) #####

(A total of 3 filters, 0 shown, 3 hidden)

##### Default source filters (32-bit) #####

(A total of 12 default source filters, 0 shown, 12 hidden)

##### Default source filters (64-bit) #####

(A total of 56 default source filters, 0 shown, 56 hidden)

##### ACM and VFW Codecs (32-bit) #####

(A total of 15 codecs, 0 shown, 15 hidden)

##### ACM and VFW Codecs (64-bit) #####

(A total of 17 codecs, 0 shown, 17 hidden)

Thank you for your help!

bosam

Posts : 3
Join date : 2021-12-05

Back to top Go down

Subtitles are not rendered anymore once player is moved to other monitor Empty Re: Subtitles are not rendered anymore once player is moved to other monitor

Post by Admin Sun Dec 05, 2021 1:07 am

Can you copy the MpcVideoRenderer64.ax file from 16.5.3 and test if it works when you overwrite the one from 16.6.2?

Admin
Admin

Posts : 7459
Join date : 2011-06-17

https://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Subtitles are not rendered anymore once player is moved to other monitor Empty Re: Subtitles are not rendered anymore once player is moved to other monitor

Post by Admin Sun Dec 05, 2021 1:26 am

In MPCVR settings test with "Use Direct3D 11" disabled. That was disabled by default in the older version. That may fix the problem for you.

Admin
Admin

Posts : 7459
Join date : 2011-06-17

https://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Subtitles are not rendered anymore once player is moved to other monitor Empty Re: Subtitles are not rendered anymore once player is moved to other monitor

Post by bosam Sun Dec 05, 2021 1:37 am

I tested with "Use Direct3D 11" disabled and it does fix the issue.

Does that mean the problem is located in the Mpc Video Renderer filter?

Thank you for the help!

bosam

Posts : 3
Join date : 2021-12-05

Back to top Go down

Subtitles are not rendered anymore once player is moved to other monitor Empty Re: Subtitles are not rendered anymore once player is moved to other monitor

Post by Admin Sun Dec 05, 2021 4:02 pm

Yes, it is a bug in MPC Video Renderer. It doesn't like when the monitors have different resolution in DX11 mode. The subtitles are still rendered at the old size, so they fall outside the screen.

Admin
Admin

Posts : 7459
Join date : 2011-06-17

https://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Subtitles are not rendered anymore once player is moved to other monitor Empty Re: Subtitles are not rendered anymore once player is moved to other monitor

Post by bosam Sun Dec 05, 2021 4:17 pm

Good to know, should a bug ticket be created on https://github.com/Aleksoid1978/VideoRenderer/issues ?

Does DX11 mode really changes anything since it was turned off until now?

bosam

Posts : 3
Join date : 2021-12-05

Back to top Go down

Subtitles are not rendered anymore once player is moved to other monitor Empty Re: Subtitles are not rendered anymore once player is moved to other monitor

Post by Admin Mon Dec 06, 2021 11:10 am

The devs already know about this issue.

You can just run in DX9 mode. DX11 does not offer any real benefits in most situations.

Admin
Admin

Posts : 7459
Join date : 2011-06-17

https://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Subtitles are not rendered anymore once player is moved to other monitor Empty Re: Subtitles are not rendered anymore once player is moved to other monitor

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum