Codec Guide
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

No sound in certain videos

Go down

No sound in certain videos Empty No sound in certain videos

Post by Motaq on Fri Apr 26, 2013 4:00 am

Hello,

I'm having an issue with a .webm-video file not having any sound, no matter if I use MPC-HC or WMP.
Instead of showing the two speakers in the right bottom corner of MPC-HC, it just shows the speaker icon with an X, as if there is no sound track available which I guess is the same if the codec is missing or not properly configured.
No sound in certain videos SqKwiHo

Media Info says this about the codec used:
Code:

Audio
ID                                      : 2
Format                                  : Vorbis
Format settings, Floor                  : 1
Codec ID                                : A_VORBIS
Duration                                : 32s 638ms
Bit rate mode                            : Variable
Bit rate                                : 160 Kbps
Channel(s)                              : 2 channels
Sampling rate                            : 44.1 KHz
Compression mode                        : Lossy
Delay relative to video                  : -51ms
Stream size                              : 637 KiB (6%)
Writing library                          : libVorbis 20090709 (UTC 2009-07-09)
Language                                : English
Default                                  : Yes
Forced                                  : No

I tried installing the codec from
http://xiph.org/dshow/downloads/
(opencodecs_0.85.17777.exe to be exact)
but with no effect on the problem.

I first noticed on a K-Lite Full installation, tried to use Mega but still didn't work.
Maybe I had to tick a check box I missed during installation?
Any help installing or properly configuring the codec to work in MPC-HC (don't really care for WMP) would be appreciated.

Best regards,
Motaq

PS: Another issue I just remembered which was similar was having a Speex-codec in an .flv-video file I downloaded from Twitch.tv, which also had no sound but picture. Not that high priority tbh, but if there is a way to remedy this too I'd love to hear it Smile.

Motaq

Posts : 2
Join date : 2013-04-26

Back to top Go down

No sound in certain videos Empty Re: No sound in certain videos

Post by Admin on Fri Apr 26, 2013 2:59 pm

All those formats are normally already supported by the pack. The Xiph codecs should not be needed.

If you can upload those files for me, then I can forward them to the developers. They should be able to fix the problems once they have a sample to reproduce the issues.

A site to upload:
http://www.sendspace.com

Admin
Admin

Posts : 5445
Join date : 2011-06-17

https://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

No sound in certain videos Empty Re: No sound in certain videos

Post by Motaq on Fri Apr 26, 2013 4:48 pm

PM sent.

Motaq

Posts : 2
Join date : 2013-04-26

Back to top Go down

No sound in certain videos Empty Re: No sound in certain videos

Post by Admin on Fri Apr 26, 2013 11:33 pm

Has been forwarded.

Admin
Admin

Posts : 5445
Join date : 2011-06-17

https://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

No sound in certain videos Empty Re: No sound in certain videos

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum