Blu-ray playback issues (H264 only)

Go down

Blu-ray playback issues (H264 only)

Post by kj79 on Thu Dec 28, 2017 8:43 pm

Description, specific situation, Windows and Codec Pack -version:

I have successfully configured my PC for Blu-ray playback.  WVC1 playback is fine, but H264 playback is bad.

- Tested Blu-ray: Dr. No (EAN: 6 438044 111064) (It's currently my only Blu-ray encoded with H264, perfectly unscratched.)
- Framerate is stable 23.976fps
- Processor usage is stable ~22 % (four threads used)
- Picture has artifacts, weird blurring and color changes all the time during playback.

Software:

Windows XP SP3 32-bit, K-Lite Codec Pack v13.7.5 Mega

Other details:

- Using FairMount 1.1 for decrypting Blu-rays. I'm a bit puzzled: it should not be a problem because if it wasn't able to decrypt the Blu-ray, then I guess that it would not playback at all. But, could it be that FairMount 1.1 can't decrypt H264 correctly? This is the last question that comes to my mind.
- There's nothing wrong with audio signal, both of my WVC1 and H264 Blu-rays are using AC3 for audio.

Tried solutions:

- Tried different settings for LAV filters: with / without HW acceleration
- Tried using ffdshow instead
- Tested playback on MPC-HC and DVBViewer

Specific files:

Video: MPEG4 Video (H264) 1920x1080 23.976fps [V: h264 high L4.1, yuv420p, 1920x1080]
Audio: DTS 48000Hz 6ch 6912kbps [A: English [eng] (dts-hd ma, 48000 Hz, 5.1, s24)]
Audio: DTS 48000Hz 6ch 768kbps [A: German [deu] (dts, 48000 Hz, 5.1, 768 kb/s)]
Audio: DTS 48000Hz 6ch 768kbps [A: French [fra] (dts, 48000 Hz, 5.1, 768 kb/s)]
Audio: Dolby AC3 48000Hz 6ch 448kbps [A: Spanish [spa] (ac3, 48000 Hz, 5.1, 448 kb/s)]
Audio: Dolby AC3 48000Hz 6ch 448kbps [A: Portuguese [por] (ac3, 48000 Hz, 5.1, 448 kb/s)]
Audio: Dolby AC3 48000Hz 6ch 448kbps [A: Czech [ces] (ac3, 48000 Hz, 5.1, 448 kb/s)]
Audio: Dolby AC3 48000Hz stereo 224kbps [A: English [eng] (ac3, 48000 Hz, stereo, 224 kb/s)]
Subtitle [S: English [eng] (pgs)]
Subtitle [S: German [deu] (pgs)]
Subtitle [S: German [deu] (pgs)]
Subtitle [S: French [fra] (pgs)]
Subtitle [S: French [fra] (pgs)]
Subtitle [S: Spanish [spa] (pgs)]
Subtitle [S: Spanish [spa] (pgs)]
Subtitle [S: Portuguese [por] (pgs)]
Subtitle [S: Portuguese [por] (pgs)]
Subtitle [S: Czech [ces] (pgs)]
Subtitle [S: Czech [ces] (pgs)]
Subtitle [S: Dutch [nld] (pgs)]
Subtitle [S: Danish [dan] (pgs)]
Subtitle [S: Finnish [fin] (pgs)]
Subtitle [S: Norwegian [nor] (pgs)]
Subtitle [S: Swedish [swe] (pgs)]
Subtitle [S: Chinese [zho] (pgs)]
Subtitle [S: English [eng] (pgs)]
Subtitle [S: German [deu] (pgs)]
Subtitle [S: French [fra] (pgs)]
Subtitle [S: Spanish [spa] (pgs)]
Subtitle [S: Portuguese [por] (pgs)]
Subtitle [S: Dutch [nld] (pgs)]
Subtitle [S: Forced Subtitles (auto)]
Subtitle: UTF-8 [S: No subtitles]

Error messages:

- No error messages.

Thanks.

kj79

Posts : 2
Join date : 2017-12-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Blu-ray playback issues (H264 only)

Post by Admin on Fri Dec 29, 2017 3:07 pm

Try a different decrypter, such as Passkey or AnyDVD HD.

Admin
Admin

Posts : 4189
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Blu-ray playback issues (H264 only)

Post by kj79 on Sun Apr 08, 2018 8:57 pm

Correct, it seems that FairMount did a half-way decryption for that Blu-ray. Thanks! Now I can watch both WVC1- and H264-Blu-rays without problems.

kj79

Posts : 2
Join date : 2017-12-28

View user profile

Back to top Go down

Re: Blu-ray playback issues (H264 only)

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum