Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2

Go down

Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2 Empty Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2

Post by Abdo96 Sat Feb 13, 2021 2:09 pm

Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2 :
=====================================================================

This video to show you these two issues

https://drive.google.com/file/d/1d0ON7VugB8K4mwkpkPKD0JVtCEvQmmds/view?usp=sharing

1. mpc video renderer can't run this video.

https://mega.nz/file/4JZAxBTS#wE4Wj2SreWXiJeO9S4prD07TH_SL4j_2M6VvIesypBI (download link for the used video)


2. the preview on seek bar doesn't show the same moment in the video
and I notice that potplayer a little bit faster than mpc in this process.

https://github.com/MacHu-GWU/potplayer-project (source code link for potplayer in the post >> I hope that can help you)



Thank you for fixing that black screen problem in preview on seek bar

And Thank you again for your hard working to develop this great media player and my favourite one.

I Hope That can help you bro I love youI love youI love youI love you

Abdo96

Posts : 30
Join date : 2019-03-19

Back to top Go down

Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2 Empty Re: Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2

Post by Admin Sat Feb 13, 2021 5:10 pm

That video plays ok here. No crash.

Which graphics card and driver do you have?
Any non-default settings in MPC Video Renderer?
Are you using Shaders in MPC?

Potplayer is not open source, and that is not source of potplayer.

Admin
Admin

Posts : 5906
Join date : 2011-06-17

https://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2 Empty Re: Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2

Post by Abdo96 Sat Feb 13, 2021 9:11 pm

Admin wrote:That video plays ok here. No crash.

Which graphics card and driver do you have?
Any non-default settings in MPC Video Renderer?
Are you using Shaders in MPC?

Potplayer is not open source, and that is not source of potplayer.


This is my device and my drivers and my settings

https://drive.google.com/file/d/1M5FA0bA1tcpyxDrUJZCiJcMHrcZ1oynD/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1AmvGTMsP5uHXepCMPym-rFyF058YLbXC/view?usp=sharing (My Setting)

==========================================================================================
That video plays ok here. No crash.


- When I set > output > DirectShow Video > MPC Video Renderer
(The video doesn't work - audio-only work)

- When I set > output > DirectShow Video > Enhanced Video Renderer (custom presenter)
(The video works normally)
================================================================================================
- Any non-default settings in MPC Video Renderer?
=> I think no. I sent to you my setting . (on my setting I have no problem in that video)
=================================================================================================
- Are you using Shaders in MPC?
=> To be honest. I don't know Shaders (I sent to you my setting)
=================================================================================================

That what I want to say to you.

Sorry, bro 😅😅😅
I am not a developer.
I Thought That Github link is The source code for potplayer and that can help you.

Abdo96

Posts : 30
Join date : 2019-03-19

Back to top Go down

Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2 Empty Re: Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2

Post by Admin Sun Feb 14, 2021 2:39 pm

This file uses Hi444 profile. In MediaInfo details that is shown as:
Code:
Chroma subsampling          : 4:4:4
Bit depth                  : 10 bits
Is this the same for all files that have the problem?

Assuming it only happens with Hi444, lets us experiment with colorspace settings.

MPC-HC Menu > Play > Filters > click on LAV Video Decoder
This will open its settings. In the "Output Formats" section, disable "Y410".
Restart player and test if this solves the problem.
If not, disable all formats below 10-bit and 16-bit. Then test again.

Admin
Admin

Posts : 5906
Join date : 2011-06-17

https://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2 Empty Re: Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2

Post by Abdo96 Mon Feb 15, 2021 3:17 pm

Admin wrote:This file uses Hi444 profile. In MediaInfo details that is shown as:
Code:
Chroma subsampling          : 4:4:4
Bit depth                   : 10 bits
Is this the same for all files that have the problem?

Assuming it only happens with Hi444, lets us experiment with colorspace settings.

MPC-HC Menu > Play > Filters > click on LAV Video Decoder
This will open its settings. In the "Output Formats" section, disable "Y410".
Restart player and test if this solves the problem.
If not, disable all formats below 10-bit and 16-bit. Then test again.

yes, this file uses Hi444.

when I disabled "y410" the video work with a problem in the color "with blue color"
when I  disabled all formats below 10-bit and 16-bit. ( the video works normally 👍)
when I used my setting  =>  I set > output > DirectShow Video > Enhanced Video Renderer (custom presenter). ( the video works normally 👍)  
(The file I sent to you "Abdallah setting")

I hope you fix this problem "the preview on seek bar doesn't show the same moment in the video" in the next version.
I tried to find the potplayer source code to help you with that problem but I Can't find it. I will search again If I find anything I will tell you.
And Thank you for your Hardworking to develop Mpc-HC. 💕💕💕

Abdo96

Posts : 30
Join date : 2019-03-19

Back to top Go down

Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2 Empty Re: Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2

Post by Admin Mon Feb 15, 2021 4:00 pm

Enable all formats again. Then press Ctrl+J to show the debug statistics of MPC Video Renderer.
Does this debug text display correctly? If so, please take a screenshot for me.

Then disable y410 and take another screenshot (debug still enabled). So I can see what is wrong with blue color.

These screenshots can help the developer of MPCVR to find cause of the problem.

Admin
Admin

Posts : 5906
Join date : 2011-06-17

https://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2 Empty Re: Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2

Post by Admin Mon Feb 15, 2021 4:07 pm

Does it work properly if you enable "Use Direct3D 11" in MPC Video Renderer settings? Test with all formats enabled in LAV.

Admin
Admin

Posts : 5906
Join date : 2011-06-17

https://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2 Empty Re: Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2

Post by Abdo96 Mon Feb 15, 2021 9:55 pm

Admin wrote:Enable all formats again. Then press Ctrl+J to show the debug statistics of MPC Video Renderer.
Does this debug text display correctly? If so, please take a screenshot for me.

Then disable y410 and take another screenshot (debug still enabled). So I can see what is wrong with blue color.

These screenshots can help the developer of MPCVR to find cause of the problem.

I hope this video can help:

https://drive.google.com/file/d/1z6rEtAeLuJ0edjNbKAWOeLe6ZZk3C-rJ/view?usp=sharing

If You need another test please tell me.

Abdo96

Posts : 30
Join date : 2019-03-19

Back to top Go down

Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2 Empty Re: Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2

Post by Admin Tue Feb 16, 2021 7:09 pm

You don't need to show how other renderer works. We already know that one works. Only the tests with MPC Video Renderer are needed.

You can access the settings of MPC Video Renderer through a shortcut in your Start menu.

Test the following settings in MPC Video Renderer:
1) Enable "Use Direct3D 11"
2) Disable "Other supported formats" in DXVA2 video processor box

Test with one change at a time.

Admin
Admin

Posts : 5906
Join date : 2011-06-17

https://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2 Empty Re: Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2

Post by Abdo96 Wed Feb 17, 2021 2:27 am

Admin wrote:You don't need to show how other renderer works. We already know that one works. Only the tests with MPC Video Renderer are needed.

You can access the settings of MPC Video Renderer through a shortcut in your Start menu.

Test the following settings in MPC Video Renderer:
1) Enable "Use Direct3D 11"
2) Disable "Other supported formats" in DXVA2 video processor box

Test with one change at a time.

The Tests Video:

https://drive.google.com/file/d/1G_aBKH8nB9ZrZuZkrjewBb03OXlV3vOv/view?usp=sharing

Abdo96

Posts : 30
Join date : 2019-03-19

Back to top Go down

Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2 Empty Re: Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2

Post by Admin Wed Feb 17, 2021 2:16 pm

So video is good with both settings changes, right?
It think this is enough information to fix the problem in the renderer, so it will also work with default settings in the future.

Admin
Admin

Posts : 5906
Join date : 2011-06-17

https://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2 Empty Re: Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2

Post by Abdo96 Wed Feb 17, 2021 4:28 pm

Admin wrote:So video is good with both settings changes, right?
It think this is enough information to fix the problem in the renderer, so it will also work with default settings in the future.


Yes, video is good with both settings changes 👍

I hope you fix this problem "the preview on seek bar doesn't show the same moment in the video" in the next version. 💪

And Thank you for your hardworking to develop K-Lite Codec Pack Mega 💕💕💕

Abdo96

Posts : 30
Join date : 2019-03-19

Back to top Go down

Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2 Empty Re: Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2

Post by Admin Thu Feb 18, 2021 1:37 pm

Preview display is already fixed in 16.0.4 beta

Admin
Admin

Posts : 5906
Join date : 2011-06-17

https://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2 Empty Re: Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2

Post by Abdo96 Thu Feb 18, 2021 6:08 pm

Admin wrote:Preview display is already fixed in 16.0.4 beta

Yeah, It works fine now bro 👍

Abdo96

Posts : 30
Join date : 2019-03-19

Back to top Go down

Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2 Empty Re: Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2

Post by Admin Thu Feb 18, 2021 11:13 pm

Can you download DXVAChecker
https://bluesky-soft.com/en/DXVAChecker.html
(download link is at bottom of page)

And then make screenshot of this page in DXVAChecker:
https://i.imgur.com/65YR1Q8.png
So "Processor Device" tab, then below that "DXVA 1/2" tab, then select "Progessive Device" in the list, and then "DXVA2" radiobutton.

Admin
Admin

Posts : 5906
Join date : 2011-06-17

https://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2 Empty Re: Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2

Post by Abdo96 Tue Feb 23, 2021 1:14 am

Admin wrote:Can you download DXVAChecker
https://bluesky-soft.com/en/DXVAChecker.html
(download link is at bottom of page)

And then make screenshot of this page in DXVAChecker:
https://i.imgur.com/65YR1Q8.png
So "Processor Device" tab, then below that "DXVA 1/2" tab, then select "Progessive Device" in the list, and then "DXVA2" radiobutton.

DXVAChecker Result :

https://drive.google.com/file/d/1sixrVKpZiydT_xC5R_DypFM0kYzA-96g/view?usp=sharing

Abdo96

Posts : 30
Join date : 2019-03-19

Back to top Go down

Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2 Empty Re: Hi bro , There are two issues here in K-Lite Codec Pack Mega 16.0.2

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum