Persistent "Missing codec" message

Go down

Persistent "Missing codec" message Empty Persistent "Missing codec" message

Post by js3k on Tue Jul 30, 2019 12:25 am

Hi, I received this message when trying to play *.mov files taken from my iPhoneXSMAX:

Missing codec This item was encoded in a format that's not supported. 0xc00d5212

The same files from my previous iPhone still play.

In trying to resolve this, I installed the K-Lite_Codec_Pack_1500_Mega following the instructions seen here: https://www.youtube.com/watch?v=GEyKdQqZ9HM

All this did however was make the thumbnails of the codex-missing *.mov files gray and pastel colored, instead of the previous default icon. The same message is generated:

Missing codec This item was encoded in a format that's not supported. 0xc00d5212

What can I do?

js3k

Posts : 5
Join date : 2019-07-30

View user profile

Back to top Go down

Persistent "Missing codec" message Empty Re: Persistent "Missing codec" message

Post by Admin on Tue Jul 30, 2019 1:11 pm

Solution can be found on the bottom here:
http://codecguide.com/faq_wmp.htm#item13

Could you make a short test recording and upload it for me? Then I can get the thumbnails fixed. You can upload the file to http://www.sendspace.com or another file hosting site.

Admin
Admin

Posts : 4710
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Persistent "Missing codec" message Empty Re: Persistent "Missing codec" message

Post by js3k on Fri Aug 02, 2019 12:42 am

Hi, thank you for your swift reply. I neglected to add that I’m using Windows 10.

So I followed your link to the bottom to download MPEG-2, and successfully installed that.

After rebooting, the problem persisted.

Here is a link to a screenshot:
https://drive.google.com/open?id=1WsPE0_FRPmsRNxPvUKsXJY7-v78HoDIp (I have removed personal/irrelevant file information from the screenshot.)

The gray-pastel .MOV files stand out from 2018-10-05 onward.

What else can I download? Thanks again for your help!

js3k

Posts : 5
Join date : 2019-07-30

View user profile

Back to top Go down

Persistent "Missing codec" message Empty Re: Persistent "Missing codec" message

Post by Admin on Fri Aug 02, 2019 3:02 pm

The videos probably need the HEVC codec.

Alternatively, you can do this to force WMP to use the codecs from K-Lite:
Codec Tweak Tool > Media Foundation > disable for .mov

Could you still please upload one of those videos for me? A few seconds long test recording is fine. That would be helpful for getting the thumbnail fixed. You can send link as a private message if desired.

Admin
Admin

Posts : 4710
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Persistent "Missing codec" message Empty Re: Persistent "Missing codec" message

Post by js3k on Fri Aug 09, 2019 5:42 pm

So I found that the videos from my iPhone XS MAX are only missing a codec when uploaded to Dropbox on my home Windows 10 computer. On my work Windows 10 computer those same videos play fine when viewed in Dropbox.

When I email the same video to myself or upload it to Google Drive, the video plays fine on my home computer.

I uploaded a test video that was uploaded to Dropbox and is missing a codec on my home computer: https://drive.google.com/open?id=1rUzW4A5rDVjXtXiMrifMvOHdZ9QOq2KV

Based on this more exact information, what action can I take?

js3k

Posts : 5
Join date : 2019-07-30

View user profile

Back to top Go down

Persistent "Missing codec" message Empty Re: Persistent "Missing codec" message

Post by Admin on Sat Aug 10, 2019 3:23 pm

The video uses HEVC format as expected.

You can get this codec in the Windows Store:
https://www.microsoft.com/en-us/p/hevc-video-extensions-from-device-manufacturer/9n4wgh0z6vhq
or
https://www.microsoft.com/en-us/p/hevc-video-extensions/9nmzlz57r3t7
First link is a free version, but requires a graphics card with HEVC acceleration. Second one costs $1.

Older versions of Windows 10 included the codec, so that is why it may have worked on your other computer.

The K-Lite Codec Pack also contains a decoder for HEVC, but WMP doesn't use it by default. Two ways for force WMP to use the codecs from K-Lite:
1) Rename the video from .mov to .video
2) Use Codec Tweak Tool to disable Media Foundation

Another option is to use the MPC-HC player from K-Lite to play the files. That plays everything.

Admin
Admin

Posts : 4710
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Persistent "Missing codec" message Empty Re: Persistent "Missing codec" message

Post by js3k on Wed Aug 14, 2019 3:30 am

Success! I installed the latest version of your K-Lite_Codec_Pack_1512_Mega. Thanks for your patience. You are wonderful.

The thumbnails are still pastel-gray. But in the Codec Tweak Tool I can select .mov (under Miscellaneous > Thumbnails). Is this the menu where this can be corrected? I'm a little confused, it's late here, and don't want to guess. Thanks again.

js3k

Posts : 5
Join date : 2019-07-30

View user profile

Back to top Go down

Persistent "Missing codec" message Empty Re: Persistent "Missing codec" message

Post by Admin on Wed Aug 14, 2019 2:45 pm

The thumbnail issue will be solved in a future update.

Admin
Admin

Posts : 4710
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Persistent "Missing codec" message Empty Re: Persistent "Missing codec" message

Post by js3k on Wed Aug 14, 2019 2:53 pm

Ok, thank you.

js3k

Posts : 5
Join date : 2019-07-30

View user profile

Back to top Go down

Persistent "Missing codec" message Empty Re: Persistent "Missing codec" message

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum