Compuhost crashes when trying to play video

Go down

Compuhost crashes when trying to play video Empty Compuhost crashes when trying to play video

Post by JP2270$ on Thu Jun 27, 2019 6:31 am

I am running Compuhost V3 karaoke software that allows filler music or videos between singers. I just purchased a Dell XPS 15 L521X laptop with both Intel HD Graphics 4000 & Nvidia GeForce GT 630m video cards. By default the program installs CCCP codecs. It plays video on the secondary screen not centered (2/3rds off to the right). I uninstalled then installed K-Lite Full 14.99, rebooted, opened CompuHost, started player and it closed Compuhost completely. I then uninstalled and reinstalled with K-Lite Mega Pack 15.00 with exact same result. I tried several older versions back to 14.30 and same result. Compuhost support says it's Intels fault.

JP2270$

Posts : 2
Join date : 2019-06-27

Back to top Go down

Compuhost crashes when trying to play video Empty Re: Compuhost crashes when trying to play video

Post by Admin on Thu Jun 27, 2019 1:39 pm

Yes, it could be a problem with the Intel graphics driver.
First test if playback works with the MPC-HC player or GraphStudioNext tool from K-Lite. I am curious if those also crash.

Next step is to disable hardware decoding in the settings of LAV Video Decoder. There is also an option for it in the installer.

If that solves it then my advice would be to also update your Intel driver.

Before updating please copy the hardware section of this log here, so I can see details of current driver.
Codec Tweak Tool > Generate Log

Admin
Admin

Posts : 4835
Join date : 2011-06-17

http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Compuhost crashes when trying to play video Empty Re: Compuhost crashes when trying to play video

Post by JP2270$ on Thu Jun 27, 2019 5:13 pm

This is the log. I have installed both the driver from Dell and this one from Intel (which is newer). I also went to NVIDIA to install latest driver as well. I can play videos on both players fine. When you say disable hardware decoding, I assume you mean here-
https://i.servimg.com/u/f48/20/08/60/92/lav_me11.jpg

Codec Tweak Tool | Log file | Generated at 2019-06-27 08:43:03

#####  System Information  #####

OS:           Windows 10 Enterprise (10.00.18362) (x64)
CPU name:     Intel(R) Core(TM) i5-3210M CPU @ 2.50GHz
CPU speed:    2494 MHz (4t)
Memory:       6048 MB
Screen size:  1920x1080 (32bits) (60Hz) (125%), 2400x1350 (32bits) (59Hz) (125%)
Video card 1: Intel(R) HD Graphics 4000
             VendorID: 8086, DeviceID: 0166
Video mem:    2112 MB
Video driver: igdumdim64.dll (Version 10.18.10.5069) (12-27-2018)
Video card 2: NVIDIA GeForce GT 630M
             VendorID: 10de, DeviceID: 1140, SubSys: 054e1028
Video mem:    1024 MB
Video driver: nvldumdx.dll (Version 23.21.13.9135) (3-23-2018) (NV 391.35)
Audio device: Realtek High Definition Audio
             VendorID: 10ec, DeviceID: 0275, SubSys: 1028054e
Audio driver: RTKVHD64.sys (Version 6.0.1.7544) (6-24-2015)

#####  K-Lite Codec Pack  #####

KLCP version: 15.0.0
KLCP type:    mega

Speaker conf: 2.0

MPC renderer: EVR CP
MPC subs:     ISR
MPC audio:    System Default
MPC decoder:  h264=DXVA2N hevc=0 vp9=0 vc1=0 mpeg2=0

#####  Decoder Settings #####

LAV Video:
H264=DXVA2CB HEVC=1 VP9=1 VC1=0 MPEG2=1 MPEG4=1 WMV3=0

LAV Audio:
MP3=1 AC3=1 DTS=1 DTSHD=1 EAC3=1 TRUEHD=1 AAC=1 Vorbis=1 LPCM=1 WMA=0

#####  DirectShow Filters (32-bit)  #####

(A total of 83 filters, 0 shown, 83 hidden)

#####  DirectShow Filters (64-bit)  #####

(A total of 76 filters, 0 shown, 76 hidden)

#####  ICM Class Manager (32-bit)  #####

(A total of 3 filters, 0 shown, 3 hidden)

#####  ICM Class Manager (64-bit)  #####

(A total of 3 filters, 0 shown, 3 hidden)

#####  Default source filters (32-bit)  #####

(A total of 64 default source filters, 0 shown, 64 hidden)

#####  Default source filters (64-bit)  #####

(A total of 56 default source filters, 0 shown, 56 hidden)

#####  ACM and VFW Codecs (32-bit)  #####

(A total of 22 codecs, 0 shown, 22 hidden)

#####  ACM and VFW Codecs (64-bit)  #####

(A total of 19 codecs, 0 shown, 19 hidden)

Thanks,
JP

JP2270$

Posts : 2
Join date : 2019-06-27

Back to top Go down

Compuhost crashes when trying to play video Empty Re: Compuhost crashes when trying to play video

Post by Admin on Thu Jun 27, 2019 10:23 pm

It doesn't seem to be a codec problem, but either an issue with rendering or a bug in Compuhost.

Does it also crash when you play on the laptop screen, with secondary disconnected?

Look in the Windows Event Log. You might be able to find crash details there.

Here are instructions on how to set the NVIDIA GPU as preferred for Compuhost:
https://www.tenforums.com/tutorials/103965-set-preferred-gpu-apps-windows-10-a.html

Admin
Admin

Posts : 4835
Join date : 2011-06-17

http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Compuhost crashes when trying to play video Empty Re: Compuhost crashes when trying to play video

Post by SRS1 on Sat Sep 21, 2019 1:29 am

Has the Compuhost issue been resolved?  If so, please share the explanation of how to resolve the issue.  Thank you.

SRS1

Posts : 6
Join date : 2019-09-21

Back to top Go down

Compuhost crashes when trying to play video Empty Re: Compuhost crashes when trying to play video

Post by Admin on Sat Sep 21, 2019 1:36 pm

Open the Windows Event Viewer and search for the crash details. With that information I may be able to give advice.

Admin
Admin

Posts : 4835
Join date : 2011-06-17

http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Compuhost crashes when trying to play video Empty Re: Compuhost crashes when trying to play video

Post by SRS1 on Sat Sep 21, 2019 5:52 pm

I have a similar issue with Compuhost crashing when I play .mp4 karaoke files. In trying to resolve the problem, I have completed a fresh install of Windows 10. I installed K-Lite Codec Pack 15.1.6 Full. Near the end of the installation, the program goes online to install additional files. (I do not believe the additional files are being removed during the uninstallation process.) At this point Compuhost will play .mp4 video files. However, when I overwrite the newly created Compuhost "history.tps" file (which is a database file) with my original history.tps file, the program will again crash when I attempt to play .mp4 karaoke files.

I don't believe that the K-Lite uninstallation process removes the additional files, because I uninstalled both Compuhost and K-lite, and when I reinstalled both, the problem persists. However, when I restored the computer to a point prior to the installation of K-Lite, and then reinstall K-Lite codec and Compuhost, the problem is eliminated (until I again overwrite the *.tps files). Furthermore, when I simply uninstall K-Lite and reinstall K-Lite, the program does not ask to install the additional files (because they are already installed). But when I restore the computer to a point prior to the installation of K-Lite, and then reinstall K-Lite codec, the program asks to install the additional files. Please help me to identify the additional files that are installed. Is there a way to uninstall the additional files?

Also, is there a way to disassociate the *.tps files from K-Lite? It appears that the *.tps extension is used for both database and video applications.

Thank you for your help.


SRS1

Posts : 6
Join date : 2019-09-21

Back to top Go down

Compuhost crashes when trying to play video Empty Re: Compuhost crashes when trying to play video

Post by SRS1 on Sat Sep 21, 2019 6:14 pm

Admin wrote:Open the Windows Event Viewer and search for the crash details. With that information I may be able to give advice.

Log Name:      Application
Source:        Application Error
Date:          9/12/2019 3:55:03 AM
Event ID:      1000
Task Category: (100)
Level:         Error
Keywords:      Classic
User:          N/A
Computer:      DESKTOP-XXXXXXX
Description:
Faulting application name: compuhost.exe, version: 2.51.6.0, time stamp: 0x55969498
Faulting module name: KERNELBASE.dll, version: 10.0.18362.1, time stamp: 0xb696b1cf
Exception code: 0x6bef5e4c
Fault offset: 0x001133d2
Faulting process id: 0x16f8
Faulting application start time: 0x01d5693f50f6a62d
Faulting application path: C:\Program Files (x86)\CompuHost\compuhost.exe
Faulting module path: C:\Windows\System32\KERNELBASE.dll
Report Id: 9d151173-f0f4-4688-947c-6522b660f243
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
 <System>
   <Provider Name="Application Error" />
   <EventID Qualifiers="0">1000</EventID>
   <Level>2</Level>
   <Task>100</Task>
   <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
   <TimeCreated SystemTime="2019-09-12T07:55:03.726482800Z" />
   <EventRecordID>830</EventRecordID>
   <Channel>Application</Channel>
   <Computer>DESKTOP-XXXXXXX</Computer>
   <Security />
 </System>
 <EventData>
   <Data>compuhost.exe</Data>
   <Data>2.51.6.0</Data>
   <Data>55969498</Data>
   <Data>KERNELBASE.dll</Data>
   <Data>10.0.18362.1</Data>
   <Data>b696b1cf</Data>
   <Data>6bef5e4c</Data>
   <Data>001133d2</Data>
   <Data>16f8</Data>
   <Data>01d5693f50f6a62d</Data>
   <Data>C:\Program Files (x86)\CompuHost\compuhost.exe</Data>
   <Data>C:\Windows\System32\KERNELBASE.dll</Data>
   <Data>9d151173-f0f4-4688-947c-6522b660f243</Data>
   <Data>
   </Data>
   <Data>
   </Data>
 </EventData>
</Event>

SRS1

Posts : 6
Join date : 2019-09-21

Back to top Go down

Compuhost crashes when trying to play video Empty Re: Compuhost crashes when trying to play video

Post by SRS1 on Sat Sep 21, 2019 7:41 pm

Admin wrote:Open the Windows Event Viewer and search for the crash details. With that information I may be able to give advice.

Log Name:      Application
Source:        Application Error
Date:          9/21/2019 2:34:48 PM
Event ID:      1000
Task Category: (100)
Level:         Error
Keywords:      Classic
User:          N/A
Computer:      DESKTOP-
Description:
Faulting application name: compuhost.exe, version: 2.51.6.0, time stamp: 0x55969498
Faulting module name: KERNELBASE.dll, version: 10.0.18362.356, time stamp: 0x8c4198ab
Exception code: 0x6bef5e4c
Fault offset: 0x00113522
Faulting process id: 0x2bec
Faulting application start time: 0x01d570ab2940d01a
Faulting application path: C:\Program Files (x86)\CompuHost\compuhost.exe
Faulting module path: C:\Windows\System32\KERNELBASE.dll
Report Id: b8587829-a453-47ae-a2c3-23357557c535
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:
Event Xml:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
 <System>
   <Provider Name="Application Error" />
   <EventID Qualifiers="0">1000</EventID>
   <Level>2</Level>
   <Task>100</Task>
   <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
   <TimeCreated SystemTime="2019-09-21T18:34:48.226060500Z" />
   <EventRecordID>3628</EventRecordID>
   <Channel>Application</Channel>
   <Computer>DESKTOP-</Computer>
   <Security />
 </System>
 <EventData>
   <Data>compuhost.exe</Data>
   <Data>2.51.6.0</Data>
   <Data>55969498</Data>
   <Data>KERNELBASE.dll</Data>
   <Data>10.0.18362.356</Data>
   <Data>8c4198ab</Data>
   <Data>6bef5e4c</Data>
   <Data>00113522</Data>
   <Data>2bec</Data>
   <Data>01d570ab2940d01a</Data>
   <Data>C:\Program Files (x86)\CompuHost\compuhost.exe</Data>
   <Data>C:\Windows\System32\KERNELBASE.dll</Data>
   <Data>b8587829-a453-47ae-a2c3-23357557c535</Data>
   <Data>
   </Data>
   <Data>
   </Data>
 </EventData>
</Event>

SRS1

Posts : 6
Join date : 2019-09-21

Back to top Go down

Compuhost crashes when trying to play video Empty Re: Compuhost crashes when trying to play video

Post by Admin on Sun Sep 22, 2019 1:42 pm

You will have to ask CompuHost for help with this specific crash. There is no indication it is caused by codecs or a driver.

Admin
Admin

Posts : 4835
Join date : 2011-06-17

http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Compuhost crashes when trying to play video Empty Re: Compuhost crashes when trying to play video

Post by SRS1 on Sun Sep 22, 2019 5:00 pm

Admin wrote:You will have to ask CompuHost for help with this specific crash. There is no indication it is caused by codecs or a driver.

I have asked Compuhost for help.  Please tell me how to remove the additional files that were installed when the K-Lite Codec installer went online and downloaded additional files.  Thank you.

SRS1 wrote:...I installed K-Lite Codec Pack 15.1.6 Full.  Near the end of the installation, the program goes online to install additional files. (I do not believe the additional files are being removed during the uninstallation process.)...I don't believe that the K-Lite uninstallation process removes the additional files... when I simply uninstall K-Lite and reinstall K-Lite, the program does not ask to install the additional files (because they are already installed).  But when I restore the computer to a point prior to the installation of K-Lite, and then reinstall K-Lite codec, the program asks to install the additional files.  Please help me to identify the additional files that are installed.  Is there a way to uninstall the additional files?

Also, is there a way to disassociate the *.tps files from K-Lite?  It appears that the *.tps extension is used for both database and video applications.

Thank you for your help.


SRS1

Posts : 6
Join date : 2019-09-21

Back to top Go down

Compuhost crashes when trying to play video Empty Re: Compuhost crashes when trying to play video

Post by Admin on Mon Sep 23, 2019 6:22 pm

A file association does nothing more than define a default program for opening a file when you double-click on it in Explorer. It does not restrict in any way what a file extension can be used for. A file association isn't the cause of your problem.

It seems to me that it crashes because your old history file is either damaged or incompatible.

Admin
Admin

Posts : 4835
Join date : 2011-06-17

http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Compuhost crashes when trying to play video Empty Re: Compuhost crashes when trying to play video

Post by SRS1 on Tue Sep 24, 2019 12:46 am

Please tell me how to remove the additional files that were installed when the K-Lite Codec installer went online and downloaded additional files. Thank you.

SRS1

Posts : 6
Join date : 2019-09-21

Back to top Go down

Compuhost crashes when trying to play video Empty Re: Compuhost crashes when trying to play video

Post by Admin on Tue Sep 24, 2019 6:45 pm

All codecs are already removed during uninstall. The installer can show an offer (only once at first install) for a third party product called WebCompanion. It downloads an installer for that if you accepted. You can remove that through Windows Control Panel.

Is the database file stored in the Program Files folder? If so, you must run CompuHost as administrator (right-click > run as) because otherwise it can't write to the file.

Admin
Admin

Posts : 4835
Join date : 2011-06-17

http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Compuhost crashes when trying to play video Empty Re: Compuhost crashes when trying to play video

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum