Trouble playing video with AAC LC audio

Go down

Trouble playing video with AAC LC audio

Post by sloke123 on Tue Oct 23, 2018 9:35 pm

Hi,
  I have some videos with multi-channel(5.1) audio in AAC LC format. Whenever I trying to play those videos through MPC, my receiver shows PCM 2/0/--- , and I get only stereo sound . But in KODI, it shows PCM 3/2/0.1, and I get 5.1 sound. I installed latest codec pack, but the problem remains. My PC is running on Windows 10 and hooked up to LG FullHD TV via Yamaha Receiver(RX-V481).
Here is my log Info
[quote ] Codec Tweak Tool | Log file | Generated at 2018-10-24 01:40:18

#####  System Information  #####

OS:           Windows 10 Enterprise (10.00.17763) (x64)
CPU name:     Intel(R) Core(TM) i7-7700K CPU @ 4.20GHz
CPU speed:    4200 MHz (8t)
Memory:       16320 MB
Screen size:  1600x900 (32bits) (60Hz), 1920x1080 (32bits) (60Hz)
Video card:   NVIDIA GeForce GTX 980 Ti
             VendorID: 10de, DeviceID: 17c8
Video mem:    6144 MB
Video driver: nvldumdx.dll (Version 24.21.13.9924) (9-5-2018) (NV 399.24)
Audio device: NVIDIA High Definition Audio
             VendorID: 10de, DeviceID: 0070
Audio driver: nvhda64v.sys (Version 1.3.37.4) (4-3-2018)

#####  K-Lite Codec Pack  #####

KLCP version: 14.5.2
KLCP type:    mega

Speaker conf: as is

MPC renderer: EVR CP
MPC subs:     ISR
MPC audio:    System Default
MPC decoder:  h264=DXVA2N hevc=0 vp9=0 vc1=0 mpeg2=0

#####  Decoder Settings #####

LAV Video:
H264=DXVA2CB HEVC=1 VP9=1 VC1=1 MPEG2=1 MPEG4=1 WMV3=0

LAV Audio:
MP3=1 AC3=B DTS=B DTSHD=B EAC3=B TRUEHD=B AAC=1 Vorbis=1 LPCM=1 WMA=0

ffdshow (x86):
H264=0 VC1=0 MPEG2=0 XVID=0 DX50=0 DIV3=0 FLV1=0 RAW=0
MP3=0 AAC=0 AC3=0 DTS=0 TrueHD=0 Vorbis=0 Mace=1 RAW=0

ffdshow (x64):
H264=0 VC1=0 MPEG2=0 XVID=0 DX50=0 DIV3=0 FLV1=0 RAW=0
MP3=0 AAC=0 AC3=0 DTS=0 TrueHD=0 Vorbis=0 Mace=1 RAW=0

#####  DirectShow Filters (32-bit)  #####

(A total of 81 filters, 0 shown, 81 hidden)

#####  DirectShow Filters (64-bit)  #####

(A total of 75 filters, 0 shown, 75 hidden)

#####  ICM Class Manager (32-bit)  #####

(A total of 3 filters, 0 shown, 3 hidden)

#####  ICM Class Manager (64-bit)  #####

(A total of 3 filters, 0 shown, 3 hidden)

#####  Default source filters (32-bit)  #####

(A total of 63 default source filters, 0 shown, 63 hidden)

#####  Default source filters (64-bit)  #####

(A total of 55 default source filters, 0 shown, 55 hidden)

#####  ACM and VFW Codecs (32-bit)  #####

Description:  RivaTuner Video Codec
ID:           VIDC.RTV1
File name:    C:\Windows\SysWOW64\rtvcvfw32.dll

(A total of 23 codecs, 1 shown, 22 hidden)

#####  ACM and VFW Codecs (64-bit)  #####

Description:  RivaTuner Video Codec
ID:           VIDC.RTV1
File name:    C:\Windows\system32\rtvcvfw64.dll

(A total of 20 codecs, 1 shown, 19 hidden)
[/quote ]

Please help. Crying or Very sad

sloke123

Posts : 2
Join date : 2018-10-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Trouble playing video with AAC LC audio

Post by Admin on Wed Oct 24, 2018 3:02 pm

Try this:
MPC-HC options > Playback > Output > Audio Renderer > Internal Audio Renderer

Admin
Admin

Posts : 4224
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Trouble playing video with AAC LC audio

Post by Admin on Wed Oct 24, 2018 3:05 pm

Also in the sound settings in the Windows Control Panel, configure your audio device. It might be set to stereo right now.

Admin
Admin

Posts : 4224
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Trouble playing video with AAC LC audio

Post by sloke123 on Wed Oct 24, 2018 6:40 pm

Did What you said. Its working fine now. cheers cheers
Thank you very much Very Happy

sloke123

Posts : 2
Join date : 2018-10-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Trouble playing video with AAC LC audio

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum