HEVC 10bit AAC won't play on BS.player

View previous topic View next topic Go down

HEVC 10bit AAC won't play on BS.player

Post by tkla on Sat Feb 11, 2017 8:06 pm

I'm trying to watch some .mkv videos on BS.player pro 2.64 but it only plays as an audio file. I tried it on Windows Media Player and it plays just fine.
I'm using version 12.9.1 Full of the K-Lite Codec Pack, the newest available.

Video files specifications:
video tracks: HEVC (H265 Main 10@ L4.0)
audio tracks: AAC 2.0

just don't know what to do anymore to fix this. Please help.

tkla

Posts : 2
Join date : 2017-02-10

View user profile

Back to top Go down

Re: HEVC 10bit AAC won't play on BS.player

Post by Admin on Sat Feb 11, 2017 9:48 pm

Check which filters BSPlayer is using. There should be an entry for that in the menu when you right-click on the video. It should be using LAV Splitter and LAV Video decoder. If it uses a different splitter or decoder, then you should disable that in BSPlayer settings.

Admin
Admin

Posts : 3177
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: HEVC 10bit AAC won't play on BS.player

Post by tkla on Sat Feb 11, 2017 11:16 pm

And it is! That's why I don't know what's going on

tkla

Posts : 2
Join date : 2017-02-10

View user profile

Back to top Go down

Re: HEVC 10bit AAC won't play on BS.player

Post by Admin on Sun Feb 12, 2017 4:33 pm

Which video renderer does it use? Enhanced video renderer does not work properly with 10bit input in combination with certain graphics driver versions.

In LAV Video Decoder settings, uncheck the P010 output format.

Could you copy this information:
Codec Tweak Tool > Generate Log > System Information

This information can be used to make the installer uncheck that setting by default.

Admin
Admin

Posts : 3177
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum