HEVC subs decode failure

View previous topic View next topic Go down

HEVC subs decode failure

Post by StormJumper on Fri Jun 24, 2016 3:26 pm

With the latest klcp_update_1221_20160617 attempts to play fansubs fail to show the subs you can hear the audio but the subs don't show. I tested by play another subs of the same anime not HEVC coded and the subs are visible. So I think something in 1221 update broke or doesn't detect HEVC subs.

StormJumper

Posts : 6
Join date : 2016-06-24

View user profile

Back to top Go down

Re: HEVC subs decode failure

Post by Admin on Fri Jun 24, 2016 10:36 pm

The latest version is 12.2.2

If the problem also happens with that version, then give me a link where I can download the same file.

Admin
Admin

Posts : 2986
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: HEVC subs decode failure

Post by StormJumper on Sat Jun 25, 2016 6:08 am

Admin wrote:The latest version is 12.2.2

If the problem also happens with that version, then give me a link where I can download the same file.
Yes, the problem also is present in the latest 12.2.2 version. The anime is OverLord through torrent. I have to lookup the file to find the right torrent link so you can try to download and see the problem. I do know up to 12.19/20 (if I recall) anime subs with HEVC subs had no issues.


Last edited by StormJumper on Sat Jun 25, 2016 2:01 pm; edited 1 time in total

StormJumper

Posts : 6
Join date : 2016-06-24

View user profile

Back to top Go down

Re: HEVC subs decode failure

Post by Admin on Sat Jun 25, 2016 10:10 am

I will wait for your torrent link.

Check that subtitles are enabled and that the correct track is selected:
Menu > Play > Subtitle Track

Admin
Admin

Posts : 2986
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: HEVC subs decode failure

Post by StormJumper on Sat Jun 25, 2016 1:50 pm


StormJumper

Posts : 6
Join date : 2016-06-24

View user profile

Back to top Go down

Re: HEVC subs decode failure

Post by StormJumper on Sat Jun 25, 2016 1:55 pm

Admin wrote:I will wait for your torrent link.

Check that subtitles are enabled and that the correct track is selected:
Menu > Play > Subtitle Track
No changes were made I used the same setting as previous codec-where is the menu your referring to at? I use WMP in Windows 7x64 Ult to watch the anime.

StormJumper

Posts : 6
Join date : 2016-06-24

View user profile

Back to top Go down

Re: HEVC subs decode failure

Post by Admin on Sun Jun 26, 2016 1:31 am

That menu belongs to MPC-HC. In case of WMP, you can select the subtitle track through the icon of LAV Splitter. It is a white icon that appears in the notification area in the right-bottom corner of your screen.

Admin
Admin

Posts : 2986
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: HEVC subs decode failure

Post by Admin on Sun Jun 26, 2016 1:57 am

Codec Tweak Tool > Preferred Decoders > Reset > click NO to use recommended values

The result should be that HEVC is set to "Use Merit".

Admin
Admin

Posts : 2986
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: HEVC subs decode failure

Post by StormJumper on Sun Jun 26, 2016 4:07 pm

Ok, that fixed it for Overlord. I did also notice before doing this that some other subs not HEVC when played in WMP you can hear the audio but was black screen but after the reset they now play. Was there something changed in the installation that changed this feature to cause this problem?

StormJumper

Posts : 6
Join date : 2016-06-24

View user profile

Back to top Go down

Re: HEVC subs decode failure

Post by Admin on Mon Jun 27, 2016 1:02 am

These tweaks are normally applied automatically.

There was a bug in 12.1.5 which caused the tweaks to be skipped. That has been fixed for future versions.

Admin
Admin

Posts : 2986
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: HEVC subs decode failure

Post by StormJumper on Mon Jun 27, 2016 7:39 am

ok....

StormJumper

Posts : 6
Join date : 2016-06-24

View user profile

Back to top Go down

Re: HEVC subs decode failure

Post by Sponsored content Today at 10:55 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum