No sound after unpausing on windows media player

Go down

No sound after unpausing on windows media player

Post by clonxy on Mon Jun 13, 2016 4:53 pm

Whenever I pause my song on windows media player and then unpause after a few minutes, there is no sound. On the windows volume, I can see the bars moving.

To get sound again, I have to either restart the computer, restart the song/movie, or restart my Audioengine D1.

I'm using windows 10 pro now and I had absolutely no problems in windows 7 pro. I have the exact same hardware I did in windows 7 pro. I've also tried updating to latest klm codecs mega 12.1.7 mega, but that didn't solve the problem. I have the latest hardware drivers.

If windows media player and vlc player are BOTH opened and I paused both players. To bring back the sound, I have to close both windows media player and vlc player and then open the file again. Closing one of them won't bring the sound by restarting the song/movie.

If windows media player/vlc player is paused and I try to open a new movie/song, there is still no sound. I must close all players and then open it again for there to be sound.


Codec Tweak Tool | Log file | Generated at 2016-06-13 12:00:31

#####  System Information  #####

OS:           Windows 10 Pro  (10.00.10586) (x64)
DirectX:      9.0c + 10 + 10.1 + 11 + 12
CPU name:     Intel(R) Core(TM) i7 CPU 920 @ 2.67GHz
CPU speed:    2673 MHz
Memory:       2048 MB
Screen size:  1920x1080 (32bits) (120Hz)
Video card:   NVIDIA GeForce GTX 970
             VendorID: 10de, DeviceID: 13c2
Video mem:    4096 MB
Video driver: nvd3dumx.dll (Version 368.22)
Audio device: NVIDIA Virtual Audio Device (Wave Extensible) (WDM)
             VendorID: 0955, DeviceID: 9000
Audio driver: nvvad64v.sys (Version 1.2.40.0) (4-12-2016)

#####  K-Lite Codec Pack  #####

KLCP version: 12.1.8 (base 12.1.5)
KLCP type:    mega

Speaker conf: 2.0

MPC renderer: EVR CP
MPC subs:     ISR

#####  Decoder Settings #####

LAV Video:
H264=1 HEVC=1 VP9=1 VC1=1 MPEG2=1 MPEG4=1 WMV3=0

LAV Audio:
MP3=1 AAC=1 Vorbis=1 AC3=1 DTS=1 LPCM=1 WMA=0

ffdshow (x86):
H264=0 VC1=0 MPEG2=0 XVID=0 DX50=0 DIV3=0 FLV1=0 RAW=0
MP3=0 AAC=0 Vorbis=0 AC3=0 DTS=0 LPCM=0 RAW=0

ffdshow (x64):
H264=0 VC1=0 MPEG2=0 XVID=0 DX50=0 DIV3=0 FLV1=0 RAW=0
MP3=0 AAC=0 Vorbis=0 AC3=0 DTS=0 LPCM=0 RAW=0


#####  DirectShow Filters (32-bit)  #####

Description:  Xvid MPEG-4 Video Decoder
File name:    c:\program files (x86)\myfree codec\1.0b beta\xvid-core\xvid.ax
CLSID:        {64697678-0000-0010-8000-00AA00389B71}
Merit:        00800000 = MERIT_PREFERRED

(A total of 88 filters, 1 shown, 87 hidden)

#####  DirectShow Filters (64-bit)  #####

(A total of 74 filters, 0 shown, 74 hidden)

#####  ICM Class Manager (32-bit)  #####

(A total of 4 filters, 0 shown, 4 hidden)

#####  ICM Class Manager (64-bit)  #####

(A total of 3 filters, 0 shown, 3 hidden)

#####  Default source filters (32-bit)  #####


(A total of 64 default source filters, 0 shown, 64 hidden)

#####  Default source filters (64-bit)  #####


(A total of 56 default source filters, 0 shown, 56 hidden)

#####  ACM and VFW Codecs (32-bit)  #####

(A total of 24 codecs, 0 shown, 24 hidden)


#####  ACM and VFW Codecs (64-bit)  #####

(A total of 20 codecs, 0 shown, 20 hidden)


clonxy

Posts : 2
Join date : 2016-06-13

View user profile

Back to top Go down

Re: No sound after unpausing on windows media player

Post by Admin on Mon Jun 13, 2016 8:34 pm

Windows Control Panel > Sounds > Speakers > Properties > Advanced > uncheck "allow applications to take exclusive control of this device"
Windows Control Panel > Sounds > Speakers > Properties > Enhancements > enable "Disable all sound effects / Enhancemetns"

Admin
Admin

Posts : 3925
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: No sound after unpausing on windows media player

Post by clonxy on Mon Jun 13, 2016 8:59 pm

I tried it, but it still doesn't give me sound unless I restart the song/movie.

Edited: Works great now. Thanks!

clonxy

Posts : 2
Join date : 2016-06-13

View user profile

Back to top Go down

Re: No sound after unpausing on windows media player

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum