Haali spliter not working with mp4/ac3 files

View previous topic View next topic Go down

Haali spliter not working with mp4/ac3 files

Post by HarleyMartins on Wed May 25, 2016 12:49 am

Hello,

Recently, my Media Player Classic became unable to play sound from mp4 files with AC3 audio. After many internet searches and configuration checks, I managed to solve the problem by substituting LAV spliter for the Haali spliter which was previously assigned as preferred for the mp4 container. Does anyone has any clue about why Haali spliter stopped working just for those files? I am pretty sure that I have not altered its configuration, but I can try to reconfigure it if someone knows how to. The troubled files were described in the error logs as having multichannel sound (6ch) but mediainfo says they have just two channels. I have already read the playback FAQ, wherein similar problems are described. I have Windows7 but I cannot remember the version of K-lite, which I installed in 2015.

The error log:

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////
The following pin(s) failed to find a connectable filter:

Haali Media Source::Audio
ffdshow Audio Decoder::Out
Audio Switcher::Out

Media Type 0:
--------------------------
Audio: WAVE_FORMAT_EXTENSIBLE -17536Hz 6ch 4293283kbps

AM_MEDIA_TYPE:
majortype: MEDIATYPE_Audio {73647561-0000-0010-8000-00AA00389B71}
subtype: MEDIASUBTYPE_PCM {00000001-0000-0010-8000-00AA00389B71}
formattype: FORMAT_WaveFormatEx {05589F81-C356-11CE-BF01-00AA0055595A}
bFixedSizeSamples: 1
bTemporalCompression: 0
lSampleSize: 1
cbFormat: 40

WAVEFORMATEX:
wFormatTag: 0xfffe
nChannels: 6
nSamplesPerSec: -17536
nAvgBytesPerSec: -210432
nBlockAlign: 12
wBitsPerSample: 16
cbSize: 22 (extra bytes)

WAVEFORMATEXTENSIBLE:
wValidBitsPerSample: 16
dwChannelMask: 0x0000003f
SubFormat: {00000001-0000-0010-8000-00AA00389B71}

pbFormat:
0000: fe ff 06 00 80 bb ff ff 00 ca fc ff 0c 00 10 00 þÿ..€»ÿÿ.Êüÿ....
0010: 16 00 10 00 3f 00 00 00 01 00 00 00 00 00 10 00 ....?...........
0020: 80 00 00 aa 00 38 9b 71 €..ª.8›q


Media Type 1:
--------------------------
Unknown

AM_MEDIA_TYPE:
majortype: MEDIATYPE_Stream {E436EB83-524F-11CE-9F53-0020AF0BA770}
subtype: MEDIASUBTYPE_None {E436EB8E-524F-11CE-9F53-0020AF0BA770}
formattype: FORMAT_None {0F6417D6-C318-11D0-A43F-00A0C9223196}
bFixedSizeSamples: 0
bTemporalCompression: 0
lSampleSize: 307200
cbFormat: 0
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Harley Martins

HarleyMartins

Posts : 2
Join date : 2016-05-25

View user profile

Back to top Go down

Re: Haali spliter not working with mp4/ac3 files

Post by Admin on Wed May 25, 2016 1:16 am

Update to the latest version of the pack. Use the default LAV Splitter.

Admin
Admin

Posts : 2987
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Haali spliter not working with mp4/ac3 files

Post by HarleyMartins on Sat May 28, 2016 1:51 am

Thanks. I found the post "Haali media splitter problem" with essentially the same problem and solution. Still, the mistery of a splitter suddenly stopping working bothers me.

HarleyMartins

Posts : 2
Join date : 2016-05-25

View user profile

Back to top Go down

Re: Haali spliter not working with mp4/ac3 files

Post by Sponsored content Today at 10:48 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum