pack install problem on windows 7 64bit and system codec

View previous topic View next topic Go down

pack install problem on windows 7 64bit and system codec

Post by swirly on Wed Mar 30, 2016 12:18 am

Hello everybody

I downloaded klite-mega-codec pack and installed it on windows 7 professionnal 64 bit.

The integrated video player can gracefully play IV50 video

but the codec seems unrecognized by windows media player.

Totally impossible to read iv50 video, be it with the 32 bit or 64 bit version of windows media player

when I list windows codec with msinfo32.exe, I can't seem to find the appropriate codec ...

I read the FAQ and the forum, but couldn't find an answer

output of msinfo32.exe (if of any use)
c:\windows\system32\ff_vfw.dll Non disponible ffdshow video codec OK C:\Windows\system32\FF_VFW.DLL 1.3.4533.0 124,00 Ko (126 976 octets) 29/03/2016 15:08
c:\windows\system32\iyuv_32.dll Microsoft Corporation OK C:\Windows\system32\IYUV_32.DLL 6.1.7601.17514 53,00 Ko (54 272 octets) 28/11/2013 09:53
c:\windows\system32\lagarith.dll Lagarith lossless video codec OK C:\Windows\system32\LAGARITH.DLL 145,50 Ko (148 992 octets) 29/03/2016 15:08
c:\windows\system32\msrle32.dll Microsoft Corporation OK C:\Windows\system32\MSRLE32.DLL 6.1.7601.17514 16,00 Ko (16 384 octets) 28/11/2013 09:53
c:\windows\system32\msvidc32.dll Microsoft Corporation OK C:\Windows\system32\MSVIDC32.DLL 6.1.7601.17514 38,00 Ko (38 912 octets) 28/11/2013 09:53
c:\windows\system32\msyuv.dll Microsoft Corporation OK C:\Windows\system32\MSYUV.DLL 6.1.7601.17514 25,00 Ko (25 600 octets) 28/11/2013 09:53
c:\windows\system32\tsbyuv.dll Microsoft Corporation OK C:\Windows\system32\TSBYUV.DLL 6.1.7601.17514 14,50 Ko (14 848 octets) 28/11/2013 09:53
c:\windows\system32\x264vf~1.dll x264vfw project x264 H.264 video codec OK C:\Windows\system32\X264VFW64.DLL 42.2538.41390.0 3,41 Mo (3 571 200 octets) 29/03/2016 15:08
c:\windows\system32\xvidvfw.dll Non disponible Xvid MPEG-4 video codec 1.3.4 OK C:\Windows\system32\XVIDVFW.DLL Non disponible 302,00 Ko (309 248 octets) 29/03/2016 15:08

Your help would be greatly appreciated




Posts : 1
Join date : 2016-03-30

View user profile

Back to top Go down

Re: pack install problem on windows 7 64bit and system codec

Post by Admin on Wed Mar 30, 2016 4:49 am

Windows contains a codec for IV50 (Intel Indeo 5), but it is disabled by default.

The codec pack uses LAV Video decoder for decoding this video format. WMP successfully uses that decoder here for the IV50 files that I have. But WMP might behave a bit differently depending on the file. A difference between Media Player Classic and WMP is that the first uses LAV Splitter by default for AVI files, while WMP uses Microsoft's own AVI Splitter by default.

Solution #1:
Codec Tweak Tool > ACM/VFW (x86) > enable Indeo 5

Solution #2:
Codec Tweak Tool > Preferred Splitters > AVI > select LAV Splitter

Could you perhaps upload that file for me? Then I can investigate why it didn't play with default settings.
You can upload to or a similar file hosting site.


Posts : 2911
Join date : 2011-06-17

View user profile

Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum