Lag only in audio.

View previous topic View next topic Go down

Lag only in audio.

Post by chandrashekhar_singh on Mon Nov 23, 2015 8:14 pm

I am using NVIDIA CUVID as hardware decoder and video playback is smooth except the audio (only in 1080p videos). I am a using a Low end desktop pc, here is my system information and other details generated by codec tweak tool: 



Codec Tweak Tool | Log file | Generated at 2015-11-23 14:42:21

#####  System Information  #####

OS:           Windows 10 Home  (10.00.10586) (x64)
DirectX:      9.0c + 10 + 10.1 + 11 + 12
CPU name:     Intel(R) Atom(TM) CPU D510 @ 1.66GHz
CPU speed:    1663 MHz
Memory:       2048 MB
Screen size:  1366x768 (32bits) (60Hz)
Video card:   NVIDIA ION
              VendorID: 10de, DeviceID: 0a64, SubSys: 00ce1b0a
Video mem:    512 MB
Video driver: nvd3dumx.dll (Version 341.92)
Audio device: Realtek High Definition Audio
              VendorID: 10ec, DeviceID: 0663, SubSys: 103c1492
Audio driver: RTKVHD64.sys (Version 6.0.1.7572) (7-29-2015)

#####  K-Lite Codec Pack  #####

KLCP version: 11.7.0
KLCP type:    mega

Speaker conf: 2.0

MPC renderer: EVR CP
MPC ISR:      1
MPC int dec:  h264=0|0 vc1=0|0 mpeg2=0|0

#####  Decoder Settings #####

LAV Video (x86):
H264=1|1 VC1=1|1 MPEG2=1|1 MPEG4=1|0 FLV1=1 WMV3=0

LAV Video (x64):
H264=1|1 VC1=1|1 MPEG2=1|1 MPEG4=1|0 FLV1=1 WMV3=0

LAV Audio (x86):
MP3=1 AAC=1 Vorbis=1 AC3=1 DTS=1 LPCM=1 WMA=0

LAV Audio (x64):
MP3=1 AAC=1 Vorbis=1 AC3=1 DTS=1 LPCM=1 WMA=0

ffdshow (x86):
H264=0 VC1=0 MPEG2=0 XVID=0 DX50=0 DIV3=0 FLV1=0 RAW=0
MP3=0 AAC=0 Vorbis=0 AC3=0 DTS=0 LPCM=0 RAW=0

ffdshow (x64):
H264=0 VC1=0 MPEG2=0 XVID=0 DX50=0 DIV3=0 FLV1=0 RAW=0
MP3=0 AAC=0 Vorbis=0 AC3=0 DTS=0 LPCM=0 RAW=0


#####  DirectShow Filters (32-bit)  #####

Description:  Bandisoft MPEG-1 Video Decoder
File name:    c:\program files (x86)\bandimpeg1\bdfilters.dll
CLSID:        {89C4B786-A490-4A3E-AA70-E6A8C61D3689}
Merit:        FF800001

Description:  Bandisoft MPEG-1 Audio Decoder
File name:    c:\program files (x86)\bandimpeg1\bdfilters.dll
CLSID:        {E2E7539A-CECF-4A6A-B187-939943ECEF05}
Merit:        FF800001

(A total of 91 filters, 2 shown, 89 hidden)

#####  DirectShow Filters (64-bit)  #####

Description:  Bandisoft MPEG-1 Video Decoder
File name:    c:\program files (x86)\bandimpeg1\bdfilters64.dll
CLSID:        {89C4B786-A490-4A3E-AA70-E6A8C61D3689}
Merit:        FF800001

Description:  Bandisoft MPEG-1 Audio Decoder
File name:    c:\program files (x86)\bandimpeg1\bdfilters64.dll
CLSID:        {E2E7539A-CECF-4A6A-B187-939943ECEF05}
Merit:        FF800001

(A total of 76 filters, 2 shown, 74 hidden)

#####  ICM Class Manager (32-bit)  #####

(A total of 3 filters, 0 shown, 3 hidden)

#####  ICM Class Manager (64-bit)  #####

(A total of 3 filters, 0 shown, 3 hidden)

#####  Default source filters (32-bit)  #####


(A total of 63 default source filters, 0 shown, 63 hidden)

#####  Default source filters (64-bit)  #####


(A total of 55 default source filters, 0 shown, 55 hidden)

#####  ACM and VFW Codecs (32-bit)  #####

Description:  Bandi Motion Jpeg
ID:           vidc.mjpg
File name:    C:\WINDOWS\SysWOW64\bdmjpeg.dll

Description:  Bandi MPEG-1 Video
ID:           vidc.mpeg
File name:    C:\WINDOWS\SysWOW64\bdmpegv.dll

Description:  Bandi MPEG-1 Audio
ID:           msacm.bdmpeg
File name:    C:\WINDOWS\SysWOW64\bdmpega.acm

(A total of 23 codecs, 3 shown, 20 hidden)


#####  ACM and VFW Codecs (64-bit)  #####

Description:  Bandi Motion Jpeg
ID:           vidc.mjpg
File name:    C:\WINDOWS\system32\bdmjpeg64.dll

Description:  Bandi MPEG-1 Video
ID:           vidc.mpeg
File name:    C:\WINDOWS\system32\bdmpegv64.dll

Description:  Bandi MPEG-1 Audio
ID:           msacm.bdmpeg
File name:    C:\WINDOWS\system32\bdmpega64.acm

(A total of 21 codecs, 3 shown, 18 hidden)

chandrashekhar_singh

Posts : 2
Join date : 2015-11-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Lag only in audio.

Post by Admin on Tue Nov 24, 2015 1:38 am

Try "DVXA2 (native)" instead of CUVID. That is more efficient.

Admin
Admin

Posts : 2985
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Lag only in audio.

Post by chandrashekhar_singh on Tue Nov 24, 2015 5:24 am

Admin wrote:Try "DVXA2 (native)" instead of CUVID. That is more efficient.
Yes you're right, but the video quality is not as good as nvidia cuvid, is there any other audio decoder or any other tweak which can fix this?

chandrashekhar_singh

Posts : 2
Join date : 2015-11-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Lag only in audio.

Post by Admin on Wed Nov 25, 2015 1:52 am

The video quality should normally be the same. But maybe the video driver uses lower quality processing because of the low-end hardware.

Can you test if the quality is the same as CUVID when using DXVA2 (copy-back)?

There is not much that you can do to improve performance. These tweaks may help a little bit:
1) MPC-HC options > disable Internal Audio Switcher
2) Open the Windows Task Manager. Right-click on mpc-hc64.exe and set Priority to High. You need to do this every time you start the player, but if it helps, then there are tools that can do this automatically.

Admin
Admin

Posts : 2985
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Lag only in audio.

Post by Sponsored content Today at 1:19 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum