Windows 10

View previous topic View next topic Go down

Windows 10

Post by Meander on Fri Oct 23, 2015 11:26 pm

I have video files where the thumbnails are not showing a preview. Seems to be avi files, even though my Media Preview is set up to recognise them. Only happens on my laptop which is Windows 10. My PC is vista and they show on there.

Meander

Posts : 8
Join date : 2015-10-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Windows 10

Post by Admin on Sat Oct 24, 2015 1:25 am

Uninstall Media Preview and use Icaros instead. Icaros is included with the codec pack. So re-installing the codec pack after uninstall Media Preview should do the trick.

Admin
Admin

Posts : 2987
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Icaros

Post by Meander on Sat Oct 24, 2015 3:35 am

I uninstlalled Media Preview and installed Icaros. Nothing seems to have changed. I tried the de-activate and then activate but nothing changed.
I have noticed that across some folders it is avi. MP4 and wmv not showing, but they are in other folders

Meander

Posts : 8
Join date : 2015-10-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Windows 10

Post by Admin on Sat Oct 24, 2015 9:42 am

Empty the thumbnail cache and then reboot.

Admin
Admin

Posts : 2987
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Windows 10

Post by Meander on Sat Oct 24, 2015 11:35 pm

That has worked for the most part. Annoyingly in a couple of folders certain MP4 & wmv have not changed

Meander

Posts : 8
Join date : 2015-10-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Windows 10

Post by Meander on Sun Oct 25, 2015 3:37 am

I have solved most of the leftovers. In properties under the General header there was a security option that needed to be unblocked. Unfortunately there are still a few left that didn't have that option. So they will still not show. Still trying different options.

Meander

Posts : 8
Join date : 2015-10-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Windows 10

Post by Admin on Sun Oct 25, 2015 7:24 am

The latest version of Icaros is 3.0.0 RC2. I mention it because some sites still list 2.3.0.

I don't have any problems here with WMV and MP4. There is a know bug in case of certain FLV files, which should be fixed in a future version.

Admin
Admin

Posts : 2987
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Windows 10

Post by Meander on Mon Oct 26, 2015 12:58 am

I have installed the latest version of Icaros but still the few are still not showing the preview. Thinking of re-installing Media Preview

Meander

Posts : 8
Join date : 2015-10-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Windows 10

Post by Admin on Mon Oct 26, 2015 3:22 am

Could you upload one MP4 and one WMV file for me that doesn't work? Or tell me where you downloaded them.

If I can reproduce the problem with those files, then I can get it fixed by the developers.

Admin
Admin

Posts : 2987
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Windows 10

Post by Meander on Tue Oct 27, 2015 10:16 pm

Can I go back to the first post. These files are in folders held on an external drive. When loaded onto my PC (vista ) they all show the preview. When loaded onto the Laptop (windows 10 ) the stubborn few will not show. I do not have Icaros downloaded on my PC. So I do not think that is the answer.

Meander

Posts : 8
Join date : 2015-10-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Windows 10

Post by Admin on Wed Oct 28, 2015 12:47 am

Do the thumbnails work if you copy those files to the internal harddrive?

Go to Explorer settings and enable display of hidden and system files. Check if those folders on the external drive contain a file called "Thumbs.db" and delete it.

Admin
Admin

Posts : 2987
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: Windows 10

Post by Meander on Sat Oct 31, 2015 2:35 am

Finally resolved my problem. Re-installed Media Preview on my laptop. One of the options on their toolbar is Testing & Cache. You simply drag the problem thumbnail from your folder and place it over the target on this page. Immediately corrected. Hallelujah!

Meander

Posts : 8
Join date : 2015-10-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Windows 10

Post by Sponsored content Today at 8:14 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum