mpg play problem

View previous topic View next topic Go down

mpg play problem

Post by chrispale on Wed Feb 19, 2014 5:25 pm

I play a mpg video with WMP12 under Win8.1 and no problem. When a click on progress bar (forward movie) video width is contracted, black bars appair at left-right sides of movie and video aspect ratio is corrupted. Why?

2nd problem: I cant play vobs (DVD image).

I have last Basic version.
Thanks.

chrispale

Posts : 19
Join date : 2014-02-19

View user profile

Back to top Go down

Re: mpg play problem

Post by Admin on Thu Feb 20, 2014 5:51 am

WMP12 is only capable of playing DVDs when you install the Media Center add-on for Windows 8. This is not a matter of missing codecs, but a limitation set by Microsoft. Other players, such as MPC-HC that is included in the Standard version of the codec pack, do not have this limitation.

Does the mpg file also change AR if you do not forward?

The Standard version of the pack contains MPC-HC, which is an excellent video player. You can use that for DVD playback (.ifo and .vob). You could also test if that handles your mpg files better. The codec pack installer allows selecting the preferred player for each individual file extension. So you can continue using WMP12 for all other formats if you prefer that player.

Admin
Admin

Posts : 2979
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: mpg play problem

Post by chrispale on Thu Feb 20, 2014 5:59 am

Admin wrote:
Does the mpg file also change AR if you do not forward?
AR is changed only when I forward, in normal playback no problem. Please help me! Thanks.
EDIT: this mpg is 16:9 but explorer properties show 720x576. When movie is started, this is 16:9; after forward, it seems that movie is resized to 4:3 adding side black bars.

chrispale

Posts : 19
Join date : 2014-02-19

View user profile

Back to top Go down

Re: mpg play problem

Post by Admin on Thu Feb 20, 2014 6:28 am

I need to test the file to be able to say what might be wrong. Can you upload the file somewhere for me? Or tell me where you got it from.

Admin
Admin

Posts : 2979
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: mpg play problem

Post by chrispale on Thu Feb 20, 2014 7:28 am

I sent a PM...I wait for your test. Thanks.

chrispale

Posts : 19
Join date : 2014-02-19

View user profile

Back to top Go down

Re: mpg play problem

Post by Admin on Thu Feb 20, 2014 10:18 am

A solution for this file:
LAV Video decoder > Video Settings > uncheck "Use Stream Aspect Ratio"

Admin
Admin

Posts : 2979
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: mpg play problem

Post by chrispale on Thu Feb 20, 2014 9:34 pm

Admin wrote:A solution for this file:
LAV Video decoder > Video Settings > uncheck "Use Stream Aspect Ratio"
I tried and no forward AR changing, but movie is played at 4:3 and it's deformed. This is 16:9.
EDIT: using LAV Splitter for mpg format, movie AR is ok at 16:9.
So I uncheck "Use Stream Aspect Ratio" and I use LAV Splitter, right?

chrispale

Posts : 19
Join date : 2014-02-19

View user profile

Back to top Go down

Re: mpg play problem

Post by Admin on Fri Feb 21, 2014 5:39 am

Yes, that is correct.

This file contains incorrect AR flags in the video stream, so it is kind of broken. With the settings above the AR from the container is used and the AR from the video stream is ignored.

Admin
Admin

Posts : 2979
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: mpg play problem

Post by chrispale on Fri Feb 21, 2014 7:03 am

Admin wrote:Yes, that is correct.
This file contains incorrect AR flags in the video stream, so it is kind of broken.
It's strange because mpg file is maked from mov movie (Panasonic videocam) using VideoCam Suite, original Panasonic software.
Admin wrote:With the settings above the AR from the container is used and the AR from the video stream is ignored.
Ok but this setting works only if I use LAV splitter for mpg type.
Thanks.

chrispale

Posts : 19
Join date : 2014-02-19

View user profile

Back to top Go down

Re: mpg play problem

Post by chrispale on Fri Sep 19, 2014 12:25 am

I reopen this topic because I installed v10.7.1 and I have the same problem.
LAV Splitter is enabled to play "mpeg" file (not "mpg" extension because this not exists) and I deselected "Use Stream Aspect Ratio" but my mpg 16:9 movie is played at 4:3. No problem with v10.6.0.

EDIT: Sorry, in "Preferred splitter" there is MPG extension and I selected LAV Splitter.

chrispale

Posts : 19
Join date : 2014-02-19

View user profile

Back to top Go down

Re: mpg play problem

Post by Admin on Fri Sep 19, 2014 1:17 am

Are LAV Splitter and Video decoder both being used by WMP12, meaning you see their icons in the system tray?

Can you give a link to the file? I don't think I still have your previous file.

Admin
Admin

Posts : 2979
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: mpg play problem

Post by chrispale on Fri Sep 19, 2014 5:29 am

Sorry, my EDIT says: ok, it works fine. Smile
Thanks.

chrispale

Posts : 19
Join date : 2014-02-19

View user profile

Back to top Go down

Re: mpg play problem

Post by Sponsored content Today at 1:34 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum