No audio for AVI files containing MP3 audio in Windows Media Player 12

View previous topic View next topic Go down

No audio for AVI files containing MP3 audio in Windows Media Player 12

Post by awgiedawgie on Wed Aug 10, 2011 7:23 pm

Maybe I'm just overly tired, but this one's got me stumped. Everything worked fine when I installed KLCP, but now for some reason I get no sound in Windows Media Player 12 (Win7-64bit) playing AVI files with MP3 audio. I can play the same files in Nero, WinAmp, and the DivX Player, and they work just fine. I can play AVI files containing AC3 audio in WMP12 and they work just fine. I've tried re-installing KLCP to no avail. I'm sure I'm missing something blatantly obvious, but obvious or not, I'm still missing it, so I need some help here.

Thanks in advance.

awgiedawgie

Posts : 2
Join date : 2011-08-10

View user profile

Back to top Go down

Re: No audio for AVI files containing MP3 audio in Windows Media Player 12

Post by Admin on Thu Aug 11, 2011 12:13 am

WMP12 uses codecs from Microsoft by default for playing many types of files.

You can use the Win7DSFilterTweaker tool to change the behavior of WMP12. Changing the preferred MP3 decoder to ffdshow will probably solve your problem.

Admin
Admin

Posts : 2979
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: No audio for AVI files containing MP3 audio in Windows Media Player 12

Post by awgiedawgie on Thu Aug 11, 2011 4:48 am

Bingo! Yes, it was blatantly obvious, and yes, I missed it. Thanks!

awgiedawgie

Posts : 2
Join date : 2011-08-10

View user profile

Back to top Go down

Re: No audio for AVI files containing MP3 audio in Windows Media Player 12

Post by Sponsored content Today at 1:34 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum