no video playing .mov file in windows movie maker with klite codec pack v10 installed

View previous topic View next topic Go down

no video playing .mov file in windows movie maker with klite codec pack v10 installed

Post by bucky on Tue Aug 20, 2013 2:02 am

Trying to run .mov file (uploaded from Iphone) in windows movie maker (Vista operating systm). Loaded klite codec pack v10. FFDshow enabled. Audio plays fine. Video does not (black screen), WMM shows file properties to be an audio file only.

bucky

Posts : 1
Join date : 2013-08-20

View user profile

Back to top Go down

Re: no video playing .mov file in windows movie maker with klite codec pack v10 installed

Post by Admin on Tue Aug 20, 2013 3:48 am

Does the file play properly with Windows Media Player?

WMM sometimes fails to open files even when the correct codecs are installed. It is a very limited program. One solution is to convert the file to WMV first.

Admin
Admin

Posts : 2979
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: no video playing .mov file in windows movie maker with klite codec pack v10 installed

Post by Admin on Tue Aug 20, 2013 3:51 am

Updating your graphics driver may fix the problem if your current driver is very old. Movie Maker has compatibility issues with older drivers.


Last edited by Admin on Tue Aug 20, 2013 4:08 am; edited 1 time in total

Admin
Admin

Posts : 2979
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: no video playing .mov file in windows movie maker with klite codec pack v10 installed

Post by Admin on Tue Aug 20, 2013 4:02 am

For some people with similar problems it helped to switch to an older version version of Movie Maker.

You could try removing the 2012 version and installing the 2011 version:
http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=29219

Admin
Admin

Posts : 2979
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: no video playing .mov file in windows movie maker with klite codec pack v10 installed

Post by Admin on Tue Aug 20, 2013 4:05 am

Others have had success after uninstalling this Windows update:
KB2670838
http://support.microsoft.com/kb/2670838

In Start Menu, type Windows Update and open it.
Click "View update history" on the left.
Click the "Installed updates" link near the top.
In the search box (Search Installed Updates in upper right), type KB2670838
If the results are filtered to one entry with that KB number, right-click it and select Uninstall.
Restart your computer then run Movie Maker again and check if the issue still occurs.

Admin
Admin

Posts : 2979
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: no video playing .mov file in windows movie maker with klite codec pack v10 installed

Post by Admin on Tue Aug 20, 2013 4:07 am

The last two suggestions are probably just workaround for compatibility issues with the graphics driver. So updating your driver is definitely the first thing you should try.

Admin
Admin

Posts : 2979
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: no video playing .mov file in windows movie maker with klite codec pack v10 installed

Post by Sponsored content Today at 1:32 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum