.mkv movies going all green with latest version, help!

Go down

.mkv movies going all green with latest version, help!

Post by gab81 on Wed May 15, 2013 7:38 pm

hello

i have just installed on my system the latest kazaa standard pack, version klcp_update_993_20130513 with update klcp_update_993_20130513 and i noticed that on several .mkv videos, they are not playing well anymore. they appear all green, it flickers, looks all messed up, audio works fine. i tried to change output options and for instance if i use "enhanced video renderer" but not the "custom presenter", it works fine although the green frame appears for a few seconds.

if i change renderer, i still get the green frame though is only at the beginning of the video, the rest of the movie works ok, never happened before, why???

since i have also updated the video drivers of my laptop, i am not 100% sure if it's a problem with kazaa codec pack, i'd just like to know if it's a known issue with this latest version.

many thanks
gabrio

gab81

Posts : 5
Join date : 2012-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: .mkv movies going all green with latest version, help!

Post by gab81 on Wed May 15, 2013 10:42 pm

just for the note i installed an older version K-Lite_Codec_Pack_930_Standard as a test and there's no green frame at the beginning of my movies...

what's the clue?
thanks

gab81

Posts : 5
Join date : 2012-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: .mkv movies going all green with latest version, help!

Post by gab81 on Wed May 15, 2013 11:15 pm

OK did some more testing

K-Lite_Codec_Pack_930_Standard didn't give me the green frames problem so i tested other versions

rolled back one K-Lite_Codec_Pack_985_Standard - problem again

and then i finally found K-Lite_Codec_Pack_980_Standard and upgraded with K-Lite Codec Pack Update 9.8.4 and is perfect.

i think there's something going on. for the note i have an HP DV-6 w/ intel HD 3000 and Ati Radeon 6490m

hope it helps, let me know if there's some issue

thanks
Gabrio

gab81

Posts : 5
Join date : 2012-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: .mkv movies going all green with latest version, help!

Post by Admin on Thu May 16, 2013 2:40 pm

Two things you can try with latest version:
1) Disable hardware acceleration
2) Change preferred splitter for MKV from Haali to LAV

Based on the results of the above we can do further testing.

I suspect it is DXVA related. This is one of the changes in MPC-HC in between 9.8.4 and 9.8.5:
https://github.com/mpc-hc/mpc-hc/commit/35637b4878e5bff41519dea06cf6690dc7f6607c

Admin
Admin

Posts : 3933
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: .mkv movies going all green with latest version, help!

Post by gab81 on Thu May 16, 2013 5:32 pm

I will try that later on, btw not sure if that's related but i noticed that after updating my ATI and Intel HD3000 video drivers, now both FF and IE9 with hardware accelaration enabled have a strange "all black" frame happening when i pull down the menus.

it somewhat looks similar to the green frame thing in the videos.

gab81

Posts : 5
Join date : 2012-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: .mkv movies going all green with latest version, help!

Post by gab81 on Thu May 16, 2013 7:04 pm

Admin wrote:Two things you can try with latest version:
1) Disable hardware acceleration
2) Change preferred splitter for MKV from Haali to LAV

Based on the results of the above we can do further testing.

I suspect it is DXVA related. This is one of the changes in MPC-HC in between 9.8.4 and 9.8.5:
https://github.com/mpc-hc/mpc-hc/commit/35637b4878e5bff41519dea06cf6690dc7f6607c

thanks for pointing this out, i have found out something very interesting:

when i set the PC via bios to "Fixed" Graphic Card mode, that means it forces to use the ATI card by default, the issues with FF and IE9 i said above are solved, so i thought let's check Kazaa too... i just removed the 9.8.0 and re installed the very latest release and guess what? it works as a charm!

and the strange thing is, if i set the control panel to switch to the intel HD3000 when on battery, it is still working OK, so it has something to do with when i set "dynamic" from the BIOS.

but this solution works fine for me, i will let the author of the drivers know about this, i dont think that is an issue with Kazaa codecs at this point.

what you think?

thanks,
Gabrio

gab81

Posts : 5
Join date : 2012-04-12

View user profile

Back to top Go down

Re: .mkv movies going all green with latest version, help!

Post by Admin on Thu May 16, 2013 7:36 pm

Yes, the dynamic switching is often a cause of problems.

Admin
Admin

Posts : 3933
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: .mkv movies going all green with latest version, help!

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum