errors loading MPC and problems with subtitles using nVidia Optimus

View previous topic View next topic Go down

errors loading MPC and problems with subtitles using nVidia Optimus

Post by menting on Tue Apr 09, 2013 11:23 am

I just bought a new ultrabook, the Lenovo U410, which has Intel HD4000 and nVidia 610m with Optimus Technology (auto switch graphics card)
I installed Windows 8, and K-Lite Mega 9.8 as well as tried 9.8.5, but when I try the default settings, when opening a video, it will give me the message Error creating EVR Custom renderer, CreateDevice failed Error code: 0x80070241 DX9AllocationPresenter failed. I tried other renderer settings, and the DX7 ones won't show that error message. However, none of the options will show the subtitles, and the subtitles option is actually greyed out in the menu options.
I went into the bios, and disabled the nVidia Optimus function, so that it will only use the HD4000, and it works fine (no error messages using EVR CP, and subtitles work fine as well)
That makes me believe that it's a problem with support for the nVidia 610m under Windows 8. Is that true? If not, what are the settings that I need to set in order for the 610m to work?

Thanks a lot!

menting

Posts : 2
Join date : 2012-02-28

View user profile

Back to top Go down

Re: errors loading MPC and problems with subtitles using nVidia Optimus

Post by Admin on Wed Apr 10, 2013 1:05 am

That error means there is a driver problem. Get the latest driver directly from nvidia.com. That will probably fix it.

Admin
Admin

Posts : 2985
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: errors loading MPC and problems with subtitles using nVidia Optimus

Post by menting on Wed Apr 10, 2013 2:53 pm

thanks. that did the trick.

I appreciate it.

menting

Posts : 2
Join date : 2012-02-28

View user profile

Back to top Go down

Re: errors loading MPC and problems with subtitles using nVidia Optimus

Post by phoenixx on Wed Apr 17, 2013 6:44 pm

Admin wrote:That error means there is a driver problem. Get the latest driver directly from nvidia.com. That will probably fix it.
Hello, is it possible to use LAV NV CUVID for those notebooks which has two graphics cards, one intel and one nv? How?

phoenixx

Posts : 3
Join date : 2012-06-09

View user profile

Back to top Go down

Re: errors loading MPC and problems with subtitles using nVidia Optimus

Post by Admin on Thu Apr 18, 2013 3:15 am

In the NVIDIA settings you can choose which GPU each application should use. However, the problem is that for certain applications, including MPC-HC, they have forced use of the integrated Intel GPU. There is no way around that, except renaming the MPC-HC executable, which I strongly advice against doing.

My advice would be to use DXVA2 Copy-Back. That should perform well on your system, and it also has lower power consumption that CUVID.

Admin
Admin

Posts : 2985
Join date : 2011-06-17

View user profile http://codecs.forumotion.net

Back to top Go down

Re: errors loading MPC and problems with subtitles using nVidia Optimus

Post by phoenixx on Thu Apr 18, 2013 11:51 am

Thank you!

phoenixx

Posts : 3
Join date : 2012-06-09

View user profile

Back to top Go down

Re: errors loading MPC and problems with subtitles using nVidia Optimus

Post by Sponsored content Today at 1:19 am


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum